DELA

Zaida Wiss tävlar i Talang

FITNESS. Poledansaren Zaida Wiss är uttagen till TV4:s tv-program Talang 2010.
– En som jobbar med programmet ringde mig efter att han hade sett mig på youtube, säger Wiss som ställs inför juryn i mars.


Gatukonstnären Charlie Caper vann Talang 2009. I år har en ålänning chansen att ta hem segern. Poledansaren Zaida Wiss, som numera bor i Umeå, ställs den 16 mars inför en jury bestående av Charlotte Perelli, Bert Karlsson och Johan Pråmell på Oscarsteatern i Stockholm.
– Jag blev uppringd i fredags av någon som jobbade med Talang. Han hade sett ett klipp med mig på youtube och ville att jag skulle ställa upp. Nu har jag tänkt på det och bestämt att jag kör, det är ju bra PR också, säger Wiss.
I och med att Talang själva upptäckt Wiss behöver hon inte gå igenom någon gallring utan hon är direktkvalificerad till auditionprogrammet som filmas på Oscarsteatern.
– Men om och när det visas i tv vet jag inte.
Hur förbereder du dig inför programmet nu?
– I dag har jag suttit hela dagen och letat efter musik som kunde passa. När jag hittat musik får jag bygga upp ett program som passar den och sedan får jag träna så mycket jag hinner och kan.

Jobba som artist
Nu hoppas Wiss att hennes medverkan i Talang 2010 kan leda till fler uppdrag i framtiden.
– Jag har ju inte sålt några shower tidigare men kanske man kunde fundera på att jobba som artist vid sidan om undervisningen i framtiden, säger hon.
Till sist, brukar du själv titta på Talang?
– Nej, men jag vet i alla fall att det är det där programmet där de trycker på de där hemska knapparna!

MALIN LUNDBERG