DELA

Zaida siktar mot Gladiatorerna

ALLMÄNT. ”Gladiatorn redo?” ”Utmanaren redo?” Klassiska ord från tv-programmet Gladiatorerna som sändes i TV4 under åren 2000-2004. Nu återvänder programmet till tv-tablån och möjligheten finns att en ålänning dyker upp i rutan.
– Jag ska på uttagningar i april, det är en kul grej och vi får se om jag kommer med, säger Zaida Wiss.
TV-programmet Gladiatorerna kommer ursprungligen från USA och togs sedan till Sverige och TV4 där det sändes under åren 2000-2004. Programmet ska nu återupplivas och under vintern har man kunnat skicka in ansökningar för att få vara med i programmet. En av dem som skickat in en ansökan och som nu får åka på uttagning är åländskan Zaida Wiss, bosatt i Umeå.
– Det var mina kursare på mina pole dance-lektioner som tyckte att jag skulle söka och jag har även hört från annat håll att jag borde skicka in en ansökan, säger Wiss.
Sagt och gjort, Zaida skickade in en ansökan och för några dagar sedan fick hon beskedet att hon får åka på uttagningar i april.
– Jag skickade väl mest in ansökan på skoj. Man fick beskriva vad man håller på och att jag blev uttagen berodde nog mycket på att jag var med i tv-programmet Talang 2010, berättar Zaida.

Gladiatorerna kommer att spelas in under 2011 och kommer att sändas i tv senast under 2012. Det återstår att se om det sker med en ålänning som en av utmanarna.

Läs mer i torsdagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax