DELA

Xue och Zhang Xi spräckte Larissa och Julianas svit

BEACHVOLLEY. Genom nästan tre hela Paf Open-turneringar gick Larissa och Juliana obesegrade. Men i lördagens damfinal besegrades det brasilianska superparet till sist av kinesiskorna Xue Chen och Zhang Xi.

Xue Chen och Zhang Xi. För första gången har Paf Open fått ett segrarpar på damsidan som inte heter Larissa Franca och Juliana Felisberta Da Silva.
Efter första set av lördagens finalmatch såg det visserligen ut som om brasilianskorna skulle upprepa sin bedrift från det två tidigare upplagorna av Paf Open och gå igenom turneringen obesegrade, men efter att ha förlorat första set med 16–21 vände Xue Chen och Zhang Xi matchen genom att ta hem de efterföljande seten med 21–12 och 15-12.
Efter finalen var kinesiskorna givetvis nöjda med turneringssegern.
– Man vet aldrig hur det slutar och det är bara att försöka göra sitt bästa hela tiden. Jag försöker alltid vinna matchen i varje boll, säger Zhang Xi på den efterföljande presskonferensen.


Hittade luckor
Nyckeln till kinesiskornas seger låg i att Xue Chen och Zhang Xi i det andra och tredje setet började hitta luckor i Larissa och Julianas försvar, ett försvar som fungerade ypperlig i första set. Ju längre matchen led, desto bättre fungerade dock Xue Chens blockspel medan Zhang Xi allt oftare hittade rätt med sin smashar och placeringar.
Samtidigt kunde en allt större irritation märkas på den brasilianska planhalvan i och med att Larissa och Juliana märkte att segern gled dem ur händerna och framförallt Larissa verkade ha en del synpunkter på Julianas insats.
Efter matchen konstaterar Juliana också att den långa beachvolley-säsongen börjar ta ut sin rätt.
– Det har varit en lång säsong. Vi vill alltid spela bra men alltid går det inte, säger hon samtidigt som hon passar på att gratulera kinesiskorna till segern.
Chen Xue å sin sida lovar att hon och Zhang Xi återvänder nästa år och då skall göra ännu bättre ifrån sig.

Bildspel från damernas avslutande matcher hittar du här.

Martin Portin

martin.portin@nyan.ax