DELA

Wiss vann på favoritsträckan

FRIIDROTT. De åländska friidrottarna deltog i helgen i årets första stora inomhustävling då Scandic Indoor Games avgjordes i Huddinge. Bland annat Hanna Wiss glänste på löparbanan.
Elva åländska friidrottare åkte till Huddinge för att tävla i helgen. Hanna Wiss var en av dem som lyckades väl då hon vann damernas 200 meter.
– Jag hade inte satt upp något speciellt mål utan jag ville mest se hur det skulle kännas eftersom jag inte sprungit 200 meter på länge, berättar guldmedaljören.
Wiss gick in för att springa så avslappnat som möjligt och i efterhand konstaterar hon att hon kanske öppnade lite för lugnt.
– På slutet kände jag att jag hade ganska mycket kvar att ge. Hon som blev tvåa i loppet höll nästan på att springa om mig men då kände jag att jag hade en växel till.
Wiss vann loppet på tiden 25,71 och inför vårens FM-tävlingar tror hon att det ska gå att putsa tiden ytterligare.
– Det hoppas jag. Nu känner jag mig ganska nertränad och lite seg. Men jag har fått vara skadefri hela hösten i alla fall, det är bara förkylningar som stoppat lite ibland.

Sexa och åtta
Förutom i 200 meter ställde Wiss också upp i 60 meter under helgen. Där vann hon sitt försöksheat på tiden 7,99, exakt samma tid som sedan räckte till en sjätteplats i A-finalen.
– Jag kände mig lite slö på söndagen. Själva tekniken fungerade jättebra men jag hade inte riktigt den power som behövdes, hoppas det kommer till FM, säger hon.
I damernas 60 meter tävlade också Nathalie Jansson och Erica Nordqvist. Nordqvist kom trea i sitt heat på tiden 8,10. I finalen slutade hon åtta på tiden 8,19. Jansson i sin tur noterade 8.49 i försöket vilket inte räckte till A-final.

Tangerat personbästa
Höjdhopparen Andreas Henriksson hade liksom Wiss en lyckad helg i Sätrahallen. Han tangerade sitt personliga rekord på 1,91 meter vilket räckte till en femteplats.
I damernas trestegstävling blev Nathalie Jansson femma efter att ha hoppat 10,62 meter och i P-17 klassen i höjdhopp blev Alex Nordblom trea efter att ha hoppat 1,63 meter. Lucas Mattsson såg till att ålänningarna fick ett guld till med sig hem efter att ha stött hela 11,28 meter i P16:s kultävling, ett resultat som innebar seger med mer än två meter. Mattsson deltog också i höjdhopp där han presterade 1,59 meter vilket räckte till en femteplats.
Madeleine Ekblom deltog i 800 meter och blev 14:de på tiden 2.32,61. På 1500 meter blev hon nia på tiden 5.10,94. I damernas höjd hoppade Johanna Eriksson årsbästa med 1,46 vilket räckte till en sjundeplats. Anette Rydell hoppade 4,01 i F-15 längd, sprang 60 meter på 9,29 och hoppade 1,32 i höjd. Sofia Södergårdh gjorde en strålande tävling i F-11 klassen där hon först blev trea på 60 meter med tiden 9,30 vartefter hon hoppade 3,73 i längd vilket räckte till en sjundeplats.
Slutligen noterade Jonathan Malmberg 7,53 på 60 meter och Lucas Mattsson avverkade samma sträcka på nytt personbästa 8,06.


MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax

tfn 528 462

Foto: CLAES HELLSTRÖM