DELA

Wirtanen provspelar för lag i Allsvenskan

FOTBOLL. Mittfältaren Tommy Wirtanens kontrakt med IFK Mariehamn går ut i höst. Nu har han börjat se på alternativa lag att spela i kommande säsong.
I november provspelar han för allsvenska Örebro SK.
Tommy Wirtanen är en av de 18 spelare vars kontrakt går ut 30 november. Redan nu, trots att Tipsligan ännu inte är färdigspelad, har han börjat titta på alternativ. Nyligen var han till Örebro för att träffa den allsvenska klubben från staden.
– Tanken är att jag ska åka tillbaka i slutet av november och provspela. Jag vill röra på mig och kontraktet tar slut, säger han.
Hur uppstod kontakt?
– Det var ett intresse från både min och deras sida. Flickvännen studerar där, så därför ville jag titta på dem i första hand.


Utesluter inte IFK
Han bekantade sig en del med klubben, men väntar till provspelet innan han funderar mer på det.
– Just nu har vi ju en match kvar ännu, så jag koncentrerar mig på den, säger Tommy Wirtanen om söndagens drabbning mot FC Honka.
Trots att han är intresserad av att röra på sig, utesluter han inte att stanna i sin nuvarande klubb.
– Inget är säkert, men visar Örebro intresse är det absolut aktuellt. Men det är inget som säger att jag absolut ska lämna IFK, jag för olika diskussioner med Mattsson (Peter, klubbdirektör, reds anm). Men jag ser det här som en möjlighet att ta ett steg vidare och utvecklas.
Örebro SK ligger med två omgångar kvar stabilt i mitten av den allsvenska tabellen.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax