DELA

Wahlin lämnar Europatouren

GOLF. Golfproffset Lotta Wahlin, tränad av åländske Niklas Rajamäki, kommer i år att spela i Sverige i stället för på Europatouren, det efter att hon i höstas drabbades av hudcancer.
På sin blogg berättar Lotta Wahlin öppenhjärtligt om sjukdomen hon blev diagnostiserad med i december, då en leverfläck som hon hade tagit bort visade sig ha malignt melanom.
– Fick beskedet i Dubai och det var som en hemsk mardröm, skriver Wahlin på bloggen.
Efter behandling är Wahlin nu friskförklarad, men i sjukdomens spår har hon valt att hoppa av Europatouren.
– Solen känns som min största fiende. Jag som alltid älskat att sola, att bli brun och vara i varma länder kommer nu att få tänka om och förändra. När man spelar i Europa befinner man sig vanligtvis 8 till 10 timmar i solen, under de ”värsta” timmarna. Bara tanken på att gå i solskenet i sydeuropa får mig nu att må illa, skriver hon.

Vinna rankingen
Lösningen för Wahlin blir att lämna Europatouren för att istället spela på svenska Nordea Tour.
– Det är inte lika stark sol och inte lika varmt (så det är lättare att skydda sig med långärmat) i Sverige, antalet resdagar blir färre och det blir inte så långt till de närmaste, skriver Wahlin, som också ser tourbytet som en möjlighet att försöka uppfylla ett mål som hon länge haft.
– Ett av mina största mål som jag alltid har haft, har varit att någon gång vinna Sverigetourrankingen och när nu detta slog ner som en sten, blev det ett bra tillfälle.
Något mellanår med mindre träning blir det alltså inte för Wahlin, som tack vare att hon vann tre tävlingar på Europatouren 2008 också kan återvända till touren 2011.
– För än har jag mycket kvar att åstadkomma på den touren, jag vill vinna fler tävlingar och visa att jag kan!
Totalt blir det tretton tävlingar på Nordea Tour för Wahlin i år. Premiären spelas i Mellerud i maj.

MALIN LUNDBERG