DELA
Foto: <07_Bildrubrik>MÄSTARE Både Marcela och Kenneth Sandvik tog VM-guld i helgen.

VM-guld till Sandvikarna

STYRKELYFT. Både Marcela och Kenneth Sandvik tog guld i sina respektive klasser när VM i bänkpress avgjordes i helgen. Marcela deltog i 52 kg-klassen medan Kenta ställde upp i veteranmästerskapet. Dessutom säkrade Ove Lehto ett brons.
Marcela Sandvik säkrade på lördagen VM-guld i bänkpress i damernas lätta klass. Sandvik deltog i 52 kg-klassen tillsammans med två andra lyftare.

Åländskan gick in i tävlingen på 115 kg vilket hon klarade galant.

I det andra lyftet för dagen var det 120 kg på stången vilket inte heller vållade några bekymmer för varken Sandvik eller ryskan Golubeva. Dock krävdes det ytterligare höjning då Japans bidrag i tävlingen Nagaya-Shirakawa gått in på 125 kg vilket hon klarade på det andra försöket. Sandvik klarade 125 kg och gick upp i ledning i tävlingen tack vare att hon hade den lättaste vikten på invägningen. Detta tvingade upp bägge motståndarna på 127,5 kg. Tyngden blev dock övermäktig för både Golubeva och Nagaya-Shirakawa och därmed stod det klart att Sandvik hade tagit sitt första VM-guld.

Även Kenneth Sandvik deltog i VM i bänkpress. Han deltog i +120 kg-klassen och redan efter ett lyft stod det klart att han säkrat VM-guld i veteranklassen då ingen av de andra deltagarna kunde matcha hans lyft på 335 kg. Närmsta konkurrent var tjecken Frantisek som mäktade med ett lyft på 322,5 kg som bäst. Sandvik försökte även förbättra sitt eget veteranvärldsrekord med ett lyft på 375 kg, dock utan att lyckas.

Under den sista dagen på VM i Rödby säkrade Ove Lehto ännu en åländsk medalj. Lehto klarade alla sina lyft som var på 350, 357,5 samt 370 kg vilket räckte till en bronsmedalj. Vann gjorde amerikanen Jonathan Leo som mäktade med hela 392,5 kg.