DELA
Foto: Manne WidungÅTERKOMST Daniel Sjölunds IFK Norrköping säkrade SM-guldet borta mot Malmö i fjol. På lördag möts lagen igen i allsvenskans premiär.

”Vill ha revansch på Malmö”

FOTBOLL. Utslaget i Svenska cupen mot Malmö. På lördag får de regerande allsvenska mästarna IFK Norrköping chans till snabb revansch.

– En speciell match med tanke på vad som hände i fjol, säger ålänningen Daniel Sjölund inför premiären.
Förra säsongen ordnade IFK Norrköping en av allsvenskans största sensationer i modern tid när laget tog klubbens första SM-guld på 26 år.

På lördag inleder ”Peking” årets allsvenska på bortaplan mot Malmö FF – laget man säkrade guldet mot i fjol, men också det MFF som slog ut Norrköping ur Svenska cupens kvartsfinal häromveckan.

– Surt att förlora när vi skapade så många chanser, så vi får ta revansch på lördag i stället, säger Daniel Sjölund.

Utmaningar

Mittfältaren var instrumental i IFK:s guldvinnande lag i fjol, och stommen finns kvar i år. Dessutom valde skyttekungen Emir Kujovic att stanna trots ihärdiga flyttrykten.

– Jag trodde vi skulle bli mer sönderköpta än vi blev. Av de ordinarie spelarna är det egentligen bara David Boo Wiklander och Alexander Fransson som lämnat. Att Emir blir kvar betyder jättemycket. Det är en helt fantastisk avslutare som också är skicklig i spelet. Han är väl fjärdeforward i landslaget, men det vore intressant att se honom ihop med Zlatan, säger ”Daja”.

IFK Norrköping står förutom utmaningen att försöka försvara sitt SM-guld även inför ett Champions League-äventyr i sommar.

– Det hade varit häftigt att få spela i CL till hösten, men det är en otroligt lång väg att gå. Samtidigt har Malmö nått gruppspelet två år i rad vilket är grymt imponerande. Omöjligt är det inte, även om mycket förstås handlar om vår lottning.

Väntar barn

– I allsvenskan pratar vi inte om placeringsmässiga målsättningar, men jag hoppas vi ska vara med däruppe och fajtas hela vägen.

Och så finns det annat än fotboll att se fram emot i sommar.

– Ja, det kan bli en krock med CL-kvalet i slutet av juli för min del. Johanna och jag väntar vårt andra barn till dess.