DELA
Foto: Manne VidungSNART VID FÖRHANDLINGSBORDET? Janne Andersson, både tränare och sportchef för IFK Norrköping, har ännu inte börjat diskutera Daniel Sjölunds framtid i klubben.

”Daja” vill fortsätta i IFK

FOTBOLL. Kontraktet går ut i höst.

Men Daniel Sjölund ser gärna en fortsättning i IFK Norrköping även 2017.

– Jag är inte speciellt intresserad av något annat, säger ”Daja” till Folkbladet.
Frågan om när Daniel ”Daja” Sjölund ska lämna allsvenskan och vända åter till IFK Mariehamn i Veikkausligan dryftas av och till i åländsk lokalpress och bland de grönvita fansen.

I en långintervju med Nya Åland sade Daniel Sjölund inför sin första säsong med IFK Norrköping 2015 att:

– Jag har ett tvåårskontrakt nu och efter det beror det på vad jag har för möjligheter och hur länge vi i familjen (sambon Johanna och sonen Wilton) vill vara borta. Klart är i alla fall att det närmar sig en hemflytt, och IFK är aktuellt då förstås. Men så länge jag känner att jag har tempot för allsvenskan vill jag fortsätta att spela där.

Under fjolårssäsongen var mittfältaren en av de bärande spelarna för ”Peking” som vann ett sensationellt SM-guld, så tempot för allsvenskan har ”Daja” fortfarande. Finströmssonen fyller 33 i april och sitter på ett utgående kontrakt med IFK, men i en intervju med Folkbladet avslöjar Sjölund att han gärna ser en fortsättning.

– Jag känner själv att jag inte kommer flytta någon annanstans om jag har möjligheten att vara kvar. Annars flyttar jag hem till Åland och spelar för IFK Mariehamn. Det är ungefär så jag känner det. Jag är inte speciellt intresserad av något annat, säger Daniel Sjölund.

Läs mer i torsdagens Nyan