DELA
Foto: Erkki Santamala

Mer än bara tävling för Fimpalatoma

TRAV. För Fimpalatoma är ÅM i V75 mer än bara 192 rader och sju avdelningar. Varje vecka träffas lagmedlemmarna över antingen bakverk eller kanske lite god mat.
– Vi gör ÅM till en grej helt enkelt, säger Jeanette Karlsson, en av tre lagmedlemmar.

Tre av fem omgångar har nu avverkats i ÅM i V75. I lagtävligen leder Tre Klöver på 14 rätt men där bakom skuggar bland andra Fimpalatoma med travprofilerna Jeanette Karlsson (kusk, tränare som varit vikarierande sportchef på Ålandstravet), Amanda Söderström (tränare) och Andreas Söderström (kusk med tränarlicens) i laget.
Ingen av de tre deltar i den individuella tävlingen men två av dem, Jeanette Karlsson och Amanda Söderström, står dessutom bakom andelsspelet ”Tjejligan” på Ombudet i Maxinge.
– Det blir så många system att göra om vi dessutom ska vara med i den individuella tävlingen. Och sedan är det mycket roligare att tävla i lag, säger Jeanette Karlsson och fortsätter:
– Vi gör ÅM till en grej där vi alltid träffas minst en gång i veckan och knåpar system samtidigt som vi kanske bakar eller lagar god mat.
Jeanette Karlsson berättar att alla i lag Fimpalatoma är involverade i systemen.
– Vissa lag delar ju upp uppgiften, så att en lagmedlem gör ett system och en annan veckan därpå och så vidare. Men inte vi. Vi gör alltid vårt system tillsammans. Det blir lite interna stridigheter emellanåt men framför allt är det väldigt roligt, säger hon och skrattar.

Vem av er är bästa tipparen?

– Oj, det där varierar nog väldigt mycket. Amanda och Andreas är bättre på att hitta skrällar. Jag förlitar mig ganska mycket på kuskar och tränare.

Vad tror du om era chanser att vinna lagtävlingen?

– Det blir tufft men vi ska göra vårt bästa så klart.

I ÅM i V75 är det de fyra bästa resultaten som räknas och varje vecka kan man dessutom vinna omgångens pris. Bäst individuella resultat i omgång tre hade Guy Ahlqvist och Stig Lundberg, som båda hade fem rätt och samma spik. Bästa resultat i lagtävlingen hade Champions. Därmed kan Guy Ahlqvist, Stig Lundberg och någon från lag Champions hämta ut sina priser från det ombud där de lämnat in sina respektive rader.

Fullständiga resultatlistor återfinns på ÅM i V75:s Facebooksida.