DELA
Foto: Stefan Öhberg

Mattssons förlitar sig på Örjan Kihlström

TRAV. En spik, många betrodda hästar och så Örjan ”gubben i lådan” Kihlström.
Inför lördagens V75-omgång är Mattssons i Godby sist i ombudskampen, men det ska det nu bli ändring på.
– Vi har inte gett upp hoppet, säger Sverker Jansson.

Förra veckan var det Rita Lundberg från ombudet vid Hugo Anderssons i Hammarland som bjöd på sina tips. Veckorna före det var det Anders Holmberg på Shell Select i Mariehamn och Svante Wasén på Ombudet i Maxinge.
Denna fredag är det Mattssons i Godby. Där delar trion Sverker Jansson, Diana Lindblad och Mathilda Blixt på ansvaret.
– Det är väl Sverker som kan mest av oss. Men jag tror nog att vi alla förlitar oss mycket på kusk och går på känsla, säger Diana Lindblad, vars favoritkusk är Lutfi Kolgjini.
– Men jag spelar också mycket på Örjan Kihlström och Björn Goop.
Lördagens omgång är den fjärde av totalt fem i ÅM i V75 och Mattssons rad står Sverker Jansson för.
– Det verkar vara en svår omgång och helst hade jag undvikit att spika helt, säger han och skrattar.
– Men det blir en spik i alla fall. 5 Tjacko Zaz (V75-5) bör ha bra chans. Hästen har en bra rad, ett fint utgångsläge och tävlar nu över en distans som är passande.
Omgångens skrällvarning enligt Sverker Jansson är 4 Kung Edward (V75-2).
– Han är helt bortglömd och jag förstår inte riktigt varför. Örjan Kihlström kör, läget är bra och hästen är inte alls så tokig i grunden.
Även Sverker Jansson spelar mycket på Örjan Kihlström, som i travkretsar kallas för gubben i lådan då han har en förmåga att alltid dyka upp i segerstriden – oavsett position.
– Jag har stort förtroende för Örjan Kihlström. Han vet verkligen vad han gör och i mina ögon kan man aldrig räkna bort honom.
Vidare så streckar Sverker Jansson två dunderskrällar (10 Global un Poco och 12 Harmon Boko) i V75-4, Svensk Uppfödningslöpning för tvååringar. 12 Harmon Boko körs av… Örjan Kihlström.
– Bakspår över 1 640 meter är aldrig lätt men här tror jag att det kan skrälla. 2 Coin Perdu blir farligt stor favorit med tanke på att det är väldigt orutinerade hästar som gör upp, säger Sverker Jansson.
Hugos och Shell Select leder ombudskampen på tolv poäng, Tipsettan skuggar med elva och sist ligger Ombudet i Maxinge och Mattssons på tio.