DELA
Foto: Jonas Edsvik

Nyförvärvet inför hemmapremiären: Vi är beredda

FOTBOLL. I dag spelar Åland United sin första hemmamatch i Damligan.
Det mot KuPS, som egentligen skulle ha spelat division 1-fotboll i år.
– Vi har förberett oss väl de senaste månaderna och vi är beredda att prestera 110 procent i varje match, säger Åland United-nyförvärvet Phoenetia ”Pho” Browne.

Det här är första gången som anrika fotbollsklubben KuPS från Kuopio mönstrar ett damlag, då man övertagit Pallokissats representationslag sedan i fjol.
I och med att Pallokissat slutade sist i ligan den gångna säsongen skulle laget egentligen ha degraderats till division 1. Men efter att PK-35 Vanda först nekats ligalicens och division 1-laget PK-35 Helsingfors sedan tackat nej till den vakanta platsen spelar man alltså kvar i landets högsta serie åtminstone ett år till.
Från Åland Uniteds sida räknar man inte bort någon till lördagens match mot KuPS förutom Selma Viktorsson, som är på EM-kval med Finlands U17-landslag i Österrike.
Den gångna lördagen spelade Åland United ligapremiär borta mot TiPS. Den matchen slutade 1–1 och målskytt för ålänningarna var nyförvärvet Phoenetia ”Pho” Browne.
– Vi har förberett oss väl de senaste månaderna och vi är beredda att prestera 110 procent i varje match. Kan vi göra det, då är jag bergsäker på att vi kommer att få goda resultat med oss, säger Browne i ett pressmeddelande inför matchen mot KuPS, som alltså spelas i Eckeröhallen med avspark 19.30.

Läs hela artikeln i fredagens Nya Åland.