DELA
Foto: Jonas EdsvikVETERANKAMP På lördag vankas det veteranishockey i Islandia då Finland och Sverige möts två gånger om. På bilden syns klubblagsspelare i klassiska Senior Winter Games som anordnas i Mariehamn varje år.

Veteranlandskamper i Islandia

ISHOCKEY. IFK Mariehamns a-lagsmatch mot Östervåla på lördag ramas in av en dubbellandskamp.

Finlands och Sveriges veteranlandslag möts i Islandia.

– Det kommer att bjudas på riktigt bra hockey, säger Henning Karlsson från arrangörsgruppen Seniors.
Tanken var arrangörsgruppen ”Seniors” – en sammanslutning av spelare och ledare från hela Ishockeyåland – skulle arrangera Mariehamn Nordic Cup för fyra veteranlandslag: Finland, Sverige, Norge och Danmark. Men då Norge och Danmark drog sig ur på grund av kostnadsskäl återstår på lördag bara Finland och Sverige, som möts i en dubbellandskamp i Islandia.

Seniorlandslagen består av spelare över 35 år och tacklingar och slagskott är förbjudna. Även om de verkliga essen i de respektive landslagen saknas lär det bjudas på bra ishockey i de båda matcherna i helgen.

– Vad vi har hört så är de finska spelarna inte så kända utanför Finland, och i Sverige är inte Mats Sundin eller Peter Forsberg med. Men de som är med är väldigt bra spelare som kommer att bjuda på bra hockey. Vi hoppas att vi kan fylla hallen med publik, säger Henning Karlsson.

Den första landskampen spelas klockan 11.00, och den andra startar klockan 17.00. Däremellan spelar IFK Mariehamns a-lag mot Östervåla IF med nedsläpp 14.40. Den som vill kan alltså tillbringa en heldag i Islandia på lördag där ishockeyfesterna avlöser varandra.

Entrén till landskamperna är tre euro för en match, samt fem euro för båda.

– Vi har fått rykte om oss att vi är en bra arrangör från alla år vi haft Senior Winter Games i Mariehamn, och det är roligt att få hit landskamper. Tanken är att vi ska fortsätta jobba för en Nordic Cup till nästa år då förhoppningsvis fler landslag kan delta, avslutar Henning Karlsson.

Oskar Magnusson