DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>REFERERAR MED PASSION André Karring gör debut som kommentator när IFK Mariehamns ishockeymatcher livesänds i samarbete med Åland24 i helgen. Matchstart 14.40 båda dagarna.

Karring kommenterar för Åland24

ISHOCKEY. IFK Mariehamn livesänder sina matcher i division III – i samarbete med Åland24.

I helgen debuterar André Karring som kommentator i den unika satsningen.

– Division tre eller NHL kvittar, jag gör det här med passion, säger han.

(Klicka här för att komma till Åland24:s livesändningar)
När IFK Mariehamn begick säsongspremiär i division III-ishockeyn i början av oktober smygstartade klubben sina gratis livesändningar på webben, i samarbete med Åland24.

Gensvaret har varit positivt, och till helgens matcher – på lördag mot SK Iron och på söndag mot Skå IK (matchstart 14.40 båda dagarna) – uppdateras kanalens satsning med en kommentator: André Karring.

– Totalt kom vi närmare 800-900 personer som såg de två matcherna i första omgången, och det är makalöst bra med tanke på att vi knappt marknadsförde sändningarna mer än i sociala medier. Livesändningar är ett sätt att bredda hockeyn och förhoppningsvis väcka intresset hos de som inte går till Islandia vanligtvis, säger IFK:s lagledare Conny Qvarfordt.

Och rookiekommentatorn själv är – minst sagt – taggad:

– Ja, herregud. Jag går in för det här som jag går in för allt annat i livet; med passion. Jag brinner för idrott och att få vara kommentator mitt bland publiken i Islandia ska bli jäkligt skoj, säger André Karring.

Fotnot: Följ Nya Åland på Instagram (@nyaaland) för ett smakprov på Karring som kommentator.

Läs mer i fredagens Nyan