DELA

Våsc vann och kan slippa kvala

INNEBANDY. Med extrahjälp av inhoppade rutinerade spelare i laget vann Våsc båda sina bortamatcher under lördagen.
Segrarna kan ha räddat Våsc kvar i division III. Vinner de även nästa match, den sista för säsongen, klarar de sig kvar utan att behöva kvala.
Inför lördagen hade Våsc tre matcher kvar på säsongen och var nära att ramla ur division III. Då ryckte de tre rutinerade avhoppade Våsc-spelarna David Holmberg, Lars Fredman och Magnus Ljungars in och hjälper det ”nya” unga Våsc. Och visst hjälpte rutinen. Två segrar blev facit i lördagens två matcher. Först mot SBS KM med 3–2 därefter mot KIK med 3–2.
– Det var egentligen bara en tillfällig lösning att vi var med, men det var kul att spela. Det är tufft av de unga att kliva in mot de äldre och större spelarna i de andra lagen. De är duktiga men har fortfarande en del att lära, därför passade det att vi lite äldre hoppade in nu i ett sånt här läge, säger Holmberg som egentligen la av inför säsongen 2009/10.


Stabil i målet
Målen i matchen mot SBS KM gjordes av Holmberg, Markus Karlsson och Tobias Sjöblom. Målen i matchen mot KIK gjordes av Ljungars, Holmberg och Robin Malmberg.
– Det var många som var duktiga i dag, som slet och gjorde det de skulle. Och målvakten Alex Lindholm var stabil rakt igenom, förklarar Holmberg lördagens framgångar.


En match kvar
I och med de fyra nya poängen klättrade Våsc upp på elva poäng. Men ligger fortsatt på nästjumboplats vilket också är kvalplats. Men vinner de sin sista match, som spelas mot topplaget Ruoska nästa helg, har de chans att klara sig kvar i division III utan att behöva kvala.
Om veteranerna finns med i den matchen återstår att se.
– Vi får se hur det passar. Men om det gäller att undvika kval så är det klart att vi hjälper till att få ihop ett så slagkraftigt lag som möjligt, säger Holmberg.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax