DELA

Världens bästa kliver in i turneringen

BEACHVOLLEY. Phil Dalhausser och Todd Rogers från USA är världens bästa beachvolleybollspelare. I dag spelar de sin första match i Paf Open.
– Vi kan vinna och vi vill vinna. Men vi tar inte för givet att vi vinner, säger de.
Dalhausser och Rogers har vunnit åtta av tolv deltävlingar på världstouren i år. Aldrig har de slutat sämre än fyra och världscuptiteln har de redan säkrat.
– Världscuptiteln var vårt stora mål inför den här säsongen men att det skulle gå så bra som det har gjort trodde vi ändå inte. Det har gått över förväntan.
Paret, som spelat tillsammans sedan 2006, har tidigare vunnit både VM och OS tillsammans. Alla de stora titlarna alltså. Ändå är de motiverade att fortsätta.
– Jag har ett lån som jag måste betala av, säger Dalhausser skämtsamt.
Rogers i sin tur njuter av livet på touren.
– Jag har vunnit allt jag ville vinna när jag började spela beachvolleyboll. Jag har bockat av allt på listan. Nu njuter jag av att få resa till nya ställen och träffa nya människor. Mitt kontor är en sandstrand. Jag vill inte byta ut det mot ett vanligt kontor än.

Största hotet
Av deltagarna i Paf Open ser Dalhausser och Rogers brasilianarna Marcio och Ricardo som sitt största hot.
– Vi har gått tre fantastiska matcher mot dem i år. Lyckligtvis har vi vunnit alla tre.
Amerikanarna nämner också Pablo Herrera och Adrián Gavira från Spanien som tuffa konkurrenter.
– Men vår största fiende är vi själva. De gånger det gått dåligt för oss är det ofta för att vi gjort dumma misstag eller inte fått kommunikationen på planen att fungera.
Det här är första gången Dalhaussers och Rogers deltar i Paf Open. Turneringen på Åland passade in i världsettornas schema och nu har de varit på Åland sedan i tisdags. Hittills har de dock inte sett mer än hotellrummet.
– Vi hade hört att det skulle finnas bra möjligheter att ta sig runt med cykel, så vi hade tänkt se oss omkring i dag (läs i går). Men på grund av vädret har vi hållit oss inomhus, säger de.

Malin Lundberg