DELA

Simmare på väg till topptävling

Hallå där Jessica Lindholm, 15, som är fjärde bäst i startlistan, 16 hundradelar från tredjeplatsen, på 100 meter fjäril inför helgens ungdomsmästerskap (UMK) i simning i Åbo.
I tävlingen deltar juniorsimmare som är bland de bästa i Finland i sin åldersklass.

Vad tror du om dina medaljchanser?

– Jag tror att om jag får in ett perfekt lopp där jag orkar gå hem starkt, då har jag alla möjliga chanser.

Hur mycket har du tränat inför UMK? 

– Efter tävlingen för två, tre veckor sedan fick jag en rejäl förkylning så jag har inte blivit så nertränad som jag skulle ha behövt för att få ut maximalt av träningen. I stället har jag fokuserat på att hitta ett flow i simningen och trycket i draget. Jag har mest kört återhämtning med massage och sånt för att hålla kroppen så fräsch som möjligt.

Vad är din målsättning i helgen?

– Förstås skulle det vara jättekul att ta medalj. Jag vill göra ett så bra lopp som möjligt, gärna persa (slå personligt rekord). Men jag vill främst att det ska kännas bra och att jag får ut mest möjliga av vad min kropp har att ge.

Förutom Jessica Lindholm tävlar även Olivia Weuro och Stella Donning för Åland i UMK. Mästerskapet pågår mellan fredag och söndag i Impivaara simhall i Åbo. Ytterligare fyra ålänningar, Eddie Eriksson, Ellen Woivalin, Fanny Ek och Jenny Ek hoppar i tävlingsbassängen i helgen. Kvartetten gör upp i SFI-mästerskapen i Esbo.