DELA

Uwak stannar i ÅU

FOTBOLL. Här är Åland Uniteds glädjebesked.

Skyttedrottningen Cynthia Uwak fortsätter i klubben.

– Hon är en fantastisk spelare som kan avgöra matcher på egen hand. En sån spelartyp är sällsynt, säger ÅU-tränaren Gary Williams.
Ligatrean Åland United har i och med Cynthia Uwaks kontraktsförlängning tolv spelare klara inför 2016 års säsong. Med tanke på att de senaste säsongernas trupper har innehållit 16 spelare är klubben således på god väg i sitt lagbygge.

Cynthia Uwak, 29, har vunnit guld, silver och brons i ligan med ÅU, blivit skyttedrottning, utsetts till Årets spelare av Nya Åland tre säsonger i rad och vann i år också Veikkausbörsen i damligan. Att Uniteds odiskutabelt största stjärna väljer att fortsätta i klubben är enligt tränaren Gary Williams ett kvitto på att ÅU har tagit väl hand om sin nigerianska diamant.

– Under i åren i PK-35 (2011-12) så spelade hon kanske 60 procent av matcherna på grund av skador, medan hon under tre år i Åland United spelat i 90 procent av matcherna och öst in mål. Hon ser nog att hon blivit väl omhändertagen av oss. Kontraktsförlängningen är en indikation på att vi har gjort bra saker, säger Williams.

Nyan har sökt Cynhtia Uwak.

Läs mer i tisdagens Nyan