DELA
Foto: Erkki SantamalaTAR ÖVER Peter Lundberg ryktas bli nästa IFK-tränare. "Lundis" saknar visserligen Uefas Pro-licens, men blir klar med A-kursen i år och skulle kunna gå den nödvändiga Pro-utbildningen under tiden han leder laget i ligan.

Uppgifter: Lundberg ersätter

FOTBOLL. Pekka Lyyski lämnar rollen som huvudtränare för IFK Mariehamn.

Enligt uppgifter till Nya Åland tar lagets andretränare Peter Lundberg över.
Ett IFK utan Pekka Lyyski är svårt att tänka sig efter att Karlebysonen lett Grönvitt i fjorton raka säsonger och i år även gjort laget till cupmästare. Men från och med nästa säsong är det ett faktum, och IFK-ordföranden Robert Söderdahl är inte sen att hylla Lyyski.

– Han har betytt otroligt mycket för IFK och fotbollen på Åland. Pekka har tagit IFK från att vara en amatörklubb i division två till en professionell förening i ligan, och den bedriften är helt fantastisk. Vi är glada och stolta över vad han har gjort för IFK, säger Söderdahl.

Enligt källor till Nya Åland heter Pekka Lyyskis ersättare Peter Lundberg. 34-åringen har varit assisterande tränare för IFK Mariehamn sedan 2012, och i artikeln här intill säger Pekka Lyyski att det var ”klokt” av IFK att ta hem ålänningen Lundberg som spelade division II-fotboll för Rynninge IK i Örebro innan han fick jobbet i Grönvitt.

– Men jag tänker inte kommentera tränarfrågan, säger Peter Lundberg när Nyan når honom.

I stället väljer ”Lundis” att tacka Pekka Lyyski för vad han har gjort för IFK.

– Jag är tacksam för att jag har fått chansen av honom, det har varit en jättebra erfarenhet för mig. Det Pekka gjort för IFK är fantastiskt, han har varit med och fostrat de spelare som tog oss upp från amatör- till elitnivå.