DELA
Foto: Stefan Öhberg

Purse: ”Känner mycket för IFK”

FOTBOLL. I måndagens Nya Åland skrev vi om att forne Premier League-spelaren Darren Purse var en av dem som har ansökt om jobbet som huvudtränare för IFK Mariehamn.

Positionen behöver fyllas från och med nästa säsong eftersom Pekka Lyyski lämnar klubben efter årets.

– Jag har skickat in mitt cv och pratat lite med ordföranden (Robert Söderdahl) om att jag är intresserad av att bli IFK:s nye tränare. Förhoppningsvis får jag chansen att sätta mig ner och prata med ledningen, men det är upp till dem, säger Darren Purse.

Numera är han spelande tränare för Staines Town i den engelska sjundedivisionen, och jobbar även med ungdomsspelare i AFC Rushden & Diamonds FC:s akademi i Northhampton. 38-åringen har Uefas A-tränarlicens och har dessutom genomfört en tränarutbildning vid St. George’s Park, det engelska fotbollsförbundets högkvarter.

Däremot saknar han Uefas Pro-licens som behövs för att få träna ett lag i ett lands högstaliga.

– Men skulle så bli fallet att jag får jobbet kan jag utan problem skriva in mig på en kurs i England eller Wales, säger Darren Purse som känner IFK sedan sin tid där som spelare 2013.

– Och jag återvänder till Åland varje sommar och hälsar på vänner och bekanta. Jag känner mycket både för klubben och för samhället. Pekka har gjort ett fantastiskt jobb för IFK, och nu finns chansen för någon annan att komma in med nya idéer till en klubb som har stor potential.

Läs mer i tisdagens Nyan