DELA

Uppgift till Nyan: Beeks tar över efter Miettinen

FOTBOLL. Enligt uppgift till Nya Åland är det Steve Beeks som tar över efter Marianne Miettinen som tränare i Åland United.
I går kväll ska det tidigare fotbollsproffset, som nu driver fotbollsskola i England, ha erbjudits kontakt med ÅU.
Efter en lång utgallring ska Åland Uniteds styrelse, enligt uppgift till Nya Åland, ha enats om att erbjuda 38-åriga Steve Beeks kontrakt som tränare i klubben.
Beeks har varit på Åland flera somrar i samband med Alandia Cup där han tävlat med lag från sin fotbollsskola ”Steve Beeks Soccer School”. Förutom att ha varit tränare i snart 20 år har han också varit professionell spelare i lag som engelska Aldershot.
– Jag kan inte tänka mig att jobba med något annat än fotboll. Och jag kan se mig göra det på Åland i framtiden. Men just nu kan jag inte kommentera om jag har erbjudits kontrakt med Åland United utan det får du ta med klubbens ordförande, säger Steve Beeks till Nya Åland.
Beeks är tillsammans med en åländska och han berättar att de köpte hus på Åland i somras, och att tanken är att de ska bosätta sig här framöver.


Klubben säger inget
ÅU:s styrelseordförande Kjell Manselin vill varken dementera eller bekräfta uppgifterna om att Beeks är aktuell för tränartjänsten.
– Vi har erbjudit en tränare jobbet och denne tittar just nu över ett kontraktsförslag. Vem det är vill jag inte kommentera, men jag hoppas och tror att det blir klart den här veckan, säger Manselin.
Den nya tränaren tar alltså över efter Marianne Miettinen som efter ett år på posten lämnar klubben för att jobba inom Finlands fotbollsförbund. Där ska hon ha hand om utvecklingen för flickor U16-U19 samt träna damernas B-landslag.

Maria Nykvist