DELA

Uddamålsförlust för IFK mot Haka

IFK förlorade den andra matchen i Ligacupen efter ett sent mål av Haka i den första halvleken. IFK fick ett gyllene läge att kvittera men Aleksei Kangaskolkkas straff var för dåligt slagen.
– En bra träningsmatch, summerar IFK:s tränare Pekka Lyyski.

Det blev ingen ny seger för IFK Mariehamn i Ligacupen. Det frejdiga anfallsspel som laget presterade i fredags var som bortblåst.
– Jag vill inte skylla på matchen i fredags. Vi har haft bra återhämtningsträning men det är klart, det är februari och två matcher på kort tid sätter sig i benen, IFK:s tränare Pekka Lyyski.
Hemmalaget var dock det lag som skapade de bästa chanserna inledningsvis i matchen. Närmast var Mattias Wiklöf som från nära håll avslutade men Haka-målvakten Ville Kauppinen kunde rädda.
Haka skapade inte speciellt mycket men tog ändå ledningen. Ett inlägg in i IFK:s straffområde skapade oreda och Juha Pirinen kunde stöta in bollen i mål.
IFK hade bud på ett kvitteringsmål innan paus. Bollen dansade på Hakas mållinje två gånger i samband med en hörna. Hemmaspelarna ville ha straff för hands men blev inte hörsammade av domaren Vesa Hätilä.
– Vi var lite tröga i första och hann inte till andrabollarna. Vi rättade till saker och ting till andra halvlek och då blev det bättre, säger Lyyski.

IFK: Joel Samaké – Jarkko Värttö, Johannes Nordström, Kristian Kojola, Marcus Olofsson (Allan Olesen, 72´) – Rezgar Amani (Jeremiah Helén, 64´), Amos Ekhalie, Patrick Byskata, Mattias Wiklöf – Aleksei Kangaskolkka, Ermin Gadzo (Wilhelm Ingves, 46´)

Läs mer i tisdagens Nya Åland.


dan.sjoblom@nyan.ax