DELA

”Tror inte vi presenterar någon den här veckan”

FOTBOLL. Skadorna har varit många – och ersättarna få.
IFK Mariehamn håller utkik efter en ny back.
– Vi avvaktar. Vi tar inget beslut i onödan, säger klubbdirektören Peter Mattsson.

På söndag reser IFK till Kotka för bortamatch i Finska Cupen mot division II-laget KTP. Det är den sista matchen före seriepremiären. Ålänningarna har plågats av skador under försäsongen – något som blev tydligt i cupmatchen förra helgen då Mathias Wiklöf fick spela mittback tillsammans med Emil Andersson.
Nu håller IFK ögon och öron öppna i jakt på en ny försvarare, men samtidigt känner Peter Mattsson att det inte är någon brådska. Den sjätte maj stänger det finska transferfönstret.


”Inte tagit beslut”
– Vi har inte tagit något beslut om det. Vi har till den sjätte maj på oss, och jag tror inte att vi presenterar någon ny försvarare den här veckan. Vi får se när våra befintliga spelare kommer tillbaka från sina skador. Den här veckan ska både Tommy Wirtanen och Jani Lyyski träna mera med laget, och om vi inte får något bakslag där har vi två spelare som vi kan använda direkt i försvaret, säger han.
Tränaren Pekka Lyyski är inne på samma spår.
– Prioritet nummer ett är eventuella försvarsspelare. Fönstret är öppet till den sjätte maj och det beror på vart det börjar luta nu. De skadade har vi tagit tillbaka väldigt försiktigt.

Läs mer i fredagens Nya Åland!

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax