DELA

Tony Kjäll går för seger i Mariehamnsspelen

TENNIS. En familjevänlig och trevlig tennisturnering. Det hoppas Mariehamn Lawn-tennis Klubbs tillträdande verksamhetsledare Peter Forsström på när Mariehamnsspelen drar igång på lördag.
Hemmaspelaren Tony Kjäll, som nuförtiden representerar Uppsala Tennis Klubb, vill vinna turneringen.
Mariehamnsspelen lockar i år drygt sjuttio deltagare vilket är något färre än i fjol. Då ingick Mariehamnsspelen i Sommartouren vilket den inte gör i år. Det innebär att startfältet i framförallt elitklasserna är något tunnare den här gången.
Peter Forsström från Mariehamn Lawn-tennis Klubb hoppas ändå på en bra turnering.
– Förhoppningsvis blir det en familjevänlig och trevlig tennisturnering, säger han och tillägger att han givetvis också hoppas på en hel del bra tennis.


Ålänningar starka
Den åländska eliten dyker upp till Mariehamnsspelen i vanlig ordning och i herrarnas i huvudklass råder det ingen tvekan om vad hemmaspelaren Tony Kjäll hoppas på.
– Att vinna, svarar han på frågan om vad hans målsättning inför turneringen är.
Kjäll har i vår avslutat sitt andra år vid tennisgymnasiet i Uppsala och tycker själv att han har gått framåt en hel del. Han trivs med att få satsa på tennisen även om det har sina avigsidor.
– Det är väl kul att satsa, men det är mycket slit också, säger Kjäll.


Rivalitet
Kjäll ser fram emot att spela på Åland igen.
– Det är roligt att spela på hemmaplan fast matcherna blir värre när man möter sina gamla klubbkompisar. Det är mycket rivalitet, men det är kul, säger han.
Nytt för i år är att alla matcher i Mariehamnsspelen spelas på hardcourt-banorna vid Idrottsparken, förutsatt att vädret inte ställer till problem. I så fall flyttas matcherna till Bollhalla.
Kjäll föredrar att spela på grus men tänker inte låta underlaget stoppa honom.
– Det är väl trevligare att spela på grus men det är bara att köra. Det är lika för alla, säger Kjäll som i sin första match ställs mot Carl Brottenberg som nuförtiden representerar Tumba TK.
Den allra första matchen i Mariehamnsspelen startar klockan 9.00 på lördag. Turneringen avslutas på onsdag nästa vecka.

Martin Portin

martin.portin@nyan.ax