DELA

Tjejhockeylaget behöver fler spelare

ISHOCKEY. IFK Mariehamns tjejhockeylag är nedläggningshotat.
– Vi har tappat väldigt många spelare. Får vi inte in fler blir det svårt att starta upp en säsong, säger IFK-hockeys verksamhetsledare Marcus Englund.
IFK Mariehamns tjejlag har spelat i Flick hockey league (FHL) i Sverige de senaste åren. Förra året åkte man ut i semifinal, året före tog man sig ända till finalen. Men nu ser det mörkt ut för laget.
– Vi har fyra fem spelare som ska åka iväg från Åland för att studera. Truppen i dag består bara av sex till tio spelare, säger Englund.
Förra året spelade 13-14 spelare i laget.
– Redan det var i minsta laget. Vi skulle behöva 15 spelare åtminstone, även om det inte är så jättemånga matcher i FHL.
Englund hoppas att det finns tjejer runt om på Åland som kan vara intresserade av att gå med i laget.
– Vi vet att det finns äldre damspelare på Åland som visat lite intresse. Och det är fritt fram för den som vill att komma upp på en träning och testa. Man kan komma även om man inte spelat så mycket. Men det är ju bra om man kan åka skridskor åtminstone.
Är man intresserad av att gå med i hockeylaget kan man kontakta tränaren Robert Karlsson på telefonnummer 0457 5957798.
– Det skulle vara väldigt tråkigt om vi måste lägga ner det här laget. Det har funnits i sju åtta år nu och återväxten är god. I vårt B-lag där flickorna är födda år 2000 eller senare finns 27 spelare. Men de är för unga för att flyttas upp i a-laget ännu, säger Englund.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax