Taggat FC Åland tog viktiga poäng

FOTBOLL. Hemmalaget hade kommit till drabbningen taggade till tänderna mot EsPa. Lagets kapten Johannes Nordström ledde sina mannar med stor pondus och såg till att ingen vek ned sig.

Spelet gick mestadels upp längs EsPas vänsterkant, men FC Åland kom också upp centralt i plan. Trots ett massivt spelövertag för de svart-blåa kom ändå kallduschen, när bortalagets kapten Juuso Happonen fick en ”stickare” längs vänsterkanten och jobbade sig inåt mot straffområdet. Väl där drog han en försvarare och placerade bollen i bortre hörnet.

Det målmässiga övertaget stod sig sedan halvleken ut. Trots detta visade hemmalaget kämpaglöd och såg inga ingalunda uppgivna ut när den andra akten tog vid. Det gav också snabbt resultat då Rezgar Amani efter att ha blivit nergjord i straffområdet behärskat placerade in kvitteringsmålet redan en minut in i den andra halvleken.

Bara fåtalet minuter senare fick FC Åland ytterligare en straff med sig. Även denna tog Amani hand om. Straffen blev dock något löst slagen och målvakten räddade enkelt. Men skam den som ger sig. Bara ytterligare några minuter senare fick måltjuven Amani en bjudning av målvakten som misslyckades med en utspark. Han gjorde inget misstag och satte matchavgörande 2–1 till publikens jubel.