DELA
Foto: Oskar Magnusson<07_Bildrubrik>OKLART Lennart Holmström vet inte om han tränar JIK även fortsättningsvis.

”Julle” osäker om framtiden med JIK

FOTBOLL. Lennart Holmström har lett Jomala IK de senaste tre säsongerna och tagit laget från division IV till att bli ett mittenlag i Rikstrean. Men om han fortsätter som ledare över 2016 är fortfarande oklart, både för honom själv och hans assisterande tränare Lasse Lundell.

– Vi har inte kommit fram till någon lösning ännu. Jag tror att klubben och alla inblandade avvaktar vad som händer i andra lag, och hur den åländska tränarkarten kommer att se ut framöver. Det är tal om samarbeten med andra klubbar, men i nuläget vet jag inte hur det blir, säger Lennart Holmström.

”Julle” har innan sin sejour som a-lagstränare haft hand om juniorlag i tio års tid.

– Ja, jag har nog varit med alltför länge redan (skratt). Det är nog en tolv-tretton år totalt åtminstone som lek- och spelledare. Vi får se hur allt blir, men det kanske inte vore så tokigt för killarna att höra en ny röst.

En av Holmströms mest profilstarka spelare den gångna säsongen var nigerianen Isaac Oliseh, 21, som värvades inför årets säsong, och som tidigare tillhört danska ligaklubben FC Midtjyllands akademi. Till nästa år är det tänkbart att också han lämnar JIK, förmodligen för att röra sig uppåt i seriesystemet.

Han provtränade med ligalaget IFK Mariehamn i oktober, men skadade ljumsken. Därför har han blivit lovad en ny chans att träna med Grönvitt när han återvänder till Åland från sin semester i Nigeria.