Ny derbyseger för FC Åland

FOTBOLL. För andra gången den här säsongen visade FC Åland att man är numret större än lokalkonkurrenten Jomala IK.
– Jag tycker att vi var bättre från start och egentligen hela matchen igenom, säger FC Ålands Rezgar Amani, som med sina två mål befäste skytteligaledningen i division 3.

FC Åland vann onsdagens sena division 3-derby på Vikingavallens konstgräsplan och tog därmed sin andra derbyseger för året.
I den 35:e minuten fixade FC Ålands Rezgar Amani en straff som han själv nätade på. Hemmalaget tog över spelet lite mera i andra halvlek men hade svårt att skapa något ordentligt tryck. Ändå lyckades man kvittera, efter en fast situation i den 57:e minuten. JIK lyfte in en frispark i straffområdet som lagets skyttekung Lucas Eriksson mötte med pannan varpå 1–1 var ett faktum.
Nio minuter senare återtog FC Åland ledningen och återigen var det genom Rezgar Amani, som nu är uppe på 20 (!) seriemål den här säsongen. Amani snappade upp bollen i offensivt straffområde, vek in i banan och sköt med vänstern – ett kliniskt avslut. På övertid fastställde sedan inhopparen Mattias Nordlund slutresultatet 3–1 till FC Åland.

Läs hela artikeln i torsdagens Nya Åland.