DELA

Sverige förhandsfavorit i landskampstrav

TRAV. I dag ordnas landskampstrav på Ålandstravet. Sportchefen Ulrika Björlin varnar för att Sverige ser starkt ut inför tävlingen. 
Om ni klickar på bilden kan ni se en intervju med henne som en del av veckans avsnitt av Trav-TV.
Under landskampstravet i kväll samlar åländska, svenska och finländska hästar och kuskar poäng åt sina respektive hemland. Poäng delas ut enligt placering och vid travdagens slut utses ett vinnande land. Förutom den totala landskampen ordnas även en kallblodskamp då det nionde loppet i dag är ett lopp endast för kallblod.
– Vi har flest svenska hästar och kuskar här så jag måste säga att Sverige ligger bra till i landskampen. Åland har färre hästar ut nu än vad vi brukar ha på grund av att vi har ganska mycket skador just nu. Men de hästar som väl tävlar är starka kort istället, säger Ulrika Björlin, sportchef på Ålandstravet.
Björlin nämner till exempel Göran Nymans Red Hot Melody som startar i lopp nummer 8.
– Jag är övertygad om att hon är en av fredagens stora favoriter. Hon har två raka segrar med sig och har sett jättefin ut i de båda loppen. Hon blir nog hårt spelad.
Även i fredagens huvudlopp, lopp 7, finns en åländsk häst att hålla ögonen på.
Torbjörn Jansson kommer hit och kör ålandsägda Jeppas Hugo. Dem ska man hålla ögonen på. I samma lopp finns en finsk häst som heter Ribaude. Den är det också värt att titta lite extra på i värmningen, tipsar Björlin.
Ålandstravet slog upp portarna redan 12.00 i dag och det bjuds på underhållning och uppvisningar samt matservering fram till klockan 15.00 då loppen startar. 
(ml)