DELA

Sunday klar för IFK-nya testspelare på gång

FOTBOLL. Ytterbacken Ekhiabhi ” Sunday” Okodugha har skrivit under ett tvåårskontrakt för IFK Mariehamn. 
Och på onsdag ansluter troligtvis minst en ny testspelare till truppen.

Nya Åland kunde redan i början av mars avslöja att det fanns en muntlig överenskommelse mellan försvararen Ekhiabhi ”Sunday” Okodugha och IFK Mariehamn.
– Jag tittade över båda alternativen (Haka erbjöd även honom kontrakt, reds anm.) och kom fram till att jag skulle få ut mest av mitt spel i IFK, sa Sunday i Nyan då och berättade att han skulle skriva under när klubbdirektör Peter Mattsson kom tillbaka från sin semester.
Under måndagen undertecknade alltså båda parterna tvåårskontraktet. IFK ser Sunday främst som en ytterback, även om 22-åringen förra säsongen spelade som mittfältare i RoPs där han gjorde sex mål på 26 matcher.
– Det var mycket viktigt att få hit Sunday eftersom vi har en brist på försvarsspelare. Det känns bra att vi i varje fall har täppt till en av luckorna i försvaret, säger Peter Mattsson.


Testspelare på gång
I nuläget har Mattsson nya testspelare på gång som kan komma att fylla de andra luckorna.
– Jag kan inte säga vem eller vilka det är, men nu är det först och främst en mittback vi söker. Förhoppningsvis får vi hit en eller kanske två spelare på test under veckan. Gärna redan på onsdag så att den eller de hinner vara med på några träningar innan det är ligacupmatch mot Inter på lördag, säger Mattsson.


Någon på väg bort?
Totalt söker IFK ,enligt Mattsson, ett par eller kanske tre spelare till beroende på om någon i truppen försvinner bort.
Om Dmytro Pronevych, som har ett år kvar på sitt kontrakt med IFK men som tidigare i vinter provspelade för FC Okjetpest från Kazakstans högsta liga, ska gå samma öde till mötes som Kenneth Gustavsson och Arsim Gashi, som nu i vinter gemensamt med IFK kom fram till att bryta sina kontrakt, vill Mattsson inte kommentera.
– Om det nu blir så att någon försvinner från truppen så går jag ut med det i ett pressmeddelande, säger Mattsson.
Pronevych erbjöds inget kontrakt med Okjetpest efter sin provsession med laget.

MARIA NYKVIST
maria.nykvist@nyan.ax
tfn 528 478