DELA

Succe för Opal Open

BOWLING. Den gångna helgen avgjordes första – men knappast sista – upplagan av Opal Open, som är ett samarbete mellan de utvecklingsstördas väl (DUV) och Ålands bowlingförening (ÅBF).

I Opal Open parades bowlare från ÅBF ihop med bowlare från DUV. Tävlingen gick över tre serier och inom varje par turades man om att slå vartannat slag.
IFK bowlings Mats Rosberg var tävlingsledare och är också initiativtagare bakom Opal Open.
– När jag bodde i Sverige spelade jag en liknande tävling, som jag uppskattade väldigt mycket. Det är väl egentligen bakgrunden till att Opal Open blev till, säger han och fortsätter:
– Det är en trevlig tävlingsform där det primära inte är att mäta sig med varandra utan i stället att interagera och spela tillsammans. Hittills har vi enbart fått positiv feedback och alla deltagare som jag personligen pratat med har varit nöjda.
Mats Rosberg hoppas att Opal Open blir en årligen återkommande tävling.
– Absolut. Samarbetet med DUV har fungerat klockrent och utan dem hade det inte varit möjligt. Förhoppningsvis kan vi locka ännu fler deltagare till nästa år, säger Mats Rosberg.
DUV:s verksamhetsledare Susan Enberg fanns på plats vid Idrottsgården i helgen och är också hon mycket nöjd med arrangemanget.
– Otroligt lyckat. Det händer inte så ofta att en idrottsförening tar kontakt med oss i sådana här fall utan oftast är det andra vägen, att vi tar kontakt med dem. Så när ÅBF hörde av sig blev vi så klart jätteglada. Inom DUV är det över 30 personer som regelbundet tränar bowling, så det var ju perfekt, säger hon.
Sammanlagt deltog 16 par i Opal Open. Vann gjorde duon Harry Mäkilä och Gunnar Björkvall på 475 poäng. Tvåa slutade Agnes Björklund och Ida Sandström på 385 poäng och trea blev Jan ”Keegan” Mattsson och Hilding Mattsson, också de på 385 poäng.