Strandnäs Stål blev årets korpmästare

FOTBOLL. Strandnäs Stål vann enkelt korpfinalen i herrarnas division I när man besegrade TK Ripan med klara 5–0.
Regnet hällde ner över Backebergs sportplan i Strandnäs när herrarnas korpfinal sent om sider avslutade säsongen. Den omkring 30 åskådarna som vågade trotsa vädret bjöds på underhållande fotboll.
Bägge finallagen satsade allt och matchkläderna färgades snart av lera efter hårda närkamper. Men det var hemmalaget Strandnäs Stål som var strået vassare trots en jämn drabbning. Efter första halvlek gick laget till vila med en 1–0 ledning efter ett mål signerat Johan Danielsson.
Även andra halvlek var fortsatt jämn och spelet böljade friskt på den lilla spelplanen. Dock hade TK Ripan svårt att komma till avslut genom ett hårt arbetande försvar och fick istället se kontringar som resulterade i flera vackra mål. 2–0 gjorde Sebastian Haglund och 3–0 Daniel Nordberg. Därefter punkterade Fredrik Scott matchen genom att sätta både 4–0 och 5–0 i motståndarnas mål.
Innan matchen blåstes av var det två mycket trötta lag som mer än gärna utnyttjade de flygande bytena.
– Det går inte längre, det smakar blod, flämtade Markus Eriksson i Strandnäs Stål de sista matchminuterna.
Noterbart är också att segerlagets målvakt Sebastian Boman assisterade fyra av de fem målen – något som bara är möjligt i en korpmatch.
På bilden syns segerlaget. Ovan från vänster: Sebastian Haglund, Magnus Karlsson, Daniel Nordberg, Johan Danielsson, Conny Sandell och Freddie Forsman. Nedre raden från vänster: Lucas Åsbacka, Markus Eriksson, Markus Nuutinen, Sebastian Boman, Fredrik Scott, Björn Andersson samt Markus Nordman.