Storseger – men IFK hockey missar kval

ISHOCKEY. IFK Mariehamn vann idag den första av helgens två hemmamatcher när man besegrade Roslagens HC med 12-4. Dessvärre gick övriga lags matcher inte IFK:s väg, och Grönvitt missar därmed kval till division III.
Efter två perioder ledde IFK med 8-0 över tabellsexorna Roslagen hemma i Islandia på lördagen. I sista perioden föll man dock in i gästernas tempo och svenskarna kunde reducera flera gånger om. Sista perioden slutade 4-4, och slutresultatet vid 60 spelade minuter skrevs alltså till 12-4.
IFK:s mål gjordes av Alexander Grundström (bilden, fyra mål), Marcus Englund (två), Andreas Stenberg (två), Robin Englund (ett), Daniel Granfors (ett), Adam Lindberg (ett) och Nicklas Manselin (ett).

Inget kval
Efter matchen blev det en nervös väntan för IFK som var beroende av andra lag för att ta sig till kvalspel. I och med att serieledarna Östervåla hade säkrat seriesegern när de vann över Tierps HK på fredagen fick IFK hoppas på att nå kval som bästa tvåa. De drömmarna grusades dessvärre när SDE HF i Division 4 Norra Stockholm vann sin match mot Bele Barkarby IF på lördagskvällen. Den segern innebär att SDE HF blir bästa tvåa i division IV den här säsongen och IFK Mariehamn får sikta in sig på ännu en säsong i fyran.