Storseger för Åland United i Jyväskylä

Tre mål i vardera halvlek. Det blev resultatet när Åland United körde över JyPK på bortaplan i helgen.
– Det var en väldigt bra match av oss med mycket offensiv spelglädje, säger tvåmålsskytten Emelie Johansson.

Åland United tog tidigt tag i taktpinnen i lördagens bortamöte mot JyPK i Jyväskylä i Nationella ligan i lördags. Det blev en het match, i dubbel bemärkelse, med högsommarvärme i luften och ett stort målkalas för bortalaget ÅU.

Efter endast fem minuter var ÅU:s målgörande i gång. Det målet kom efter en hörna där Monica Hagströms vänsterfot var sist på bollen innan den hamnade i nätet. Sju minuter senare blev Rosa Maria Herreros Ossorio fri vid målet tack vare Ode Fulutudilu och hon satte 2–0 till ÅU. I den 19:e minuten kom lagets tredje mål – ett skott i krysset signerat Fulutudilu.