DELA
Foto: Jonas EdsvikNYGAMMAL Gary Williams kommer att träna många nuvarande och före detta ÅU-spelare i landslaget.

Bomben: Åland United letar ny tränare

FOTBOLL. Här är bomben på Fotbollsåland: Åland United-tränaren Gary Williams har bett styrelsen om att få avsluta sitt kontrakt – som går ut i höst – i förtid.

Åland Uniteds styrelse har å sin sida gett Williams klartecken att göra så, men först när man har hittat en ersättare som huvudtränare för ligalaget.

I ett sent pressutskick natten till fredagen meddelade Åland United om den uppkomna situationen. ”Personliga orsaker” uppges vara skälet bakom Williams beslut.

Nya Åland har varit i kontakt med klubbens sportchef Mikael Virta som säger så här om Gary Williams chockbesked:

–Personligen är jag väldigt sorgsen å Garys vägnar. Å andra sidan fortsätter mitt jobb och klubben lever vidare.  Nu gäller det att så snabbt som möjligt hitta en ersättare, säger Mikael Virta som redan varit i kontakt med tre stycken potentiella ersättare till Gary Williams.

Pressmeddelandet lyder som följer:

”Åland Uniteds styrelse har, på Gary Williams begäran, accepterat att han, trots att han är kontrakterad till 31.10.2016, kan få sluta tidigare om vi lyckas hitta en fullgod ersättare som ÅU kan acceptera. I vår diskussion har han åberopat ”personliga skäl” och därför vill och kan vi, av respekt gentemot honom, inte här förklara varför han vill sluta i förtid. Styrelsen för sin del har haft fullt förtroende för honom och hade gärna sett att han hade fullgjort sin avtalade tid som chefstränare intill 31.10.2016.
Med andra ord; Gary har inte sagt upp sig, han har anhållit om att få sluta tidigare, men först efter att klubben, eventuellt med hans egen hjälp, har säkrat en fullgod ersättare efter honom, allt för spelarnas och klubbens bästa”.