Stor besvikelse när IFK spelade oavgjort

FOTBOLL. Att IFK Mariehamn lyckades kvittera mot JJK på stopptid ikväll var inget hemmalaget jublade över. Istället deppade man över att man tappat två poäng.

IFK Mariehamn var det bättre laget när man mötte JJK på Wiklöf Holding Arena på söndagskvällen. Åtminstone i 65 minuter. I den 49:e minuten fick man ett kvitto på sitt fina spel. Diego Assis spelade fram Robin Östlind till 1–0.
Bara några minuter senare hade Östlind chansen att göra ett mål till, återigen framspelad av Diego Assis, men hårt uppvaktad av JJK-försvarare fick han inte till något lyckat skott.

Mål i debuten

I stället skulle JJK vända matchen. Mikko Innanen avfyrade ett skott från vänsterkanten och ett missförstånd i IFK-försvaret ledde till att bollen gick i mål.
Bara minuten senare fick IFK-målvakten Simon Nurme igen plocka bollen ur maskorna, men det målet blev bortdömt för offside.
I den 77:e minuten gjorde JJK sedan ett helt regelrätt mål efter att Jani Lyyski slagit bollen i fötterna på en JJK-spelare. Nurme räddade första skottet men när Mikko Manninen var framme på returen var han chanslös.
På stopptid kunde IFK kvittera genom inbytte Kris Bright, som debuterade i IFK-tröjan. Alanzo Adlam spelade in bollen i straffområdet och Bright slog in den i målet. Innan slutsignalen löd var Diego Assis sedan ytterst nära att göra 3–2 för IFK, men bollen smet strax utanför målet.