Stökig match i uddamålsförlust

FOTBOLL. Hemmapubliken bjöds på en grinig och stökig match med stundtals riktigt usel fotboll. IFFK vaknade till först i slutet av drabbningen och hade varit förtjänt av en poäng.
(Bilden från en tidigare match.)

Sovos reslige anfallare Daniel Quevedo skapade ständig oro i IFFK-försvaret från den första matchminuten. Oupphörligt fiskande väntade han på djupledsbollarna som också kom. I den 17:e minuten jagade han ett fint slaget inlägg i duell med hemmalagets Peter Holmström som drog det kortaste strået – Quevedo kunde trycka sig förbi och sprätta in ledningsmålet för det gästande laget.
Resten av första halvlek präglades av mängder med luftbollar som aldrig lät IFFK ställa upp sig i sina positioner och bjuda på någon glad anfallsfotboll, utan det mesta handlade om att hålla undan.
Andra halvleks första kvart blev sönderblåst av domaren Mehmet Özkan i de många hårda närkamperna. Spelarna i de bägge lagen protesterade högljutt och började snart falla väl lätt. 0–2 kom sedan Quevedo fått all tid i världen att skotta genom ett stillastående försvar i 60:e minuten.

Bytte sida
Det var därför en stor lättnad att reduceringen 1–2 kunde komma bara ett par minuter senare. IFFK steg högt i banan och backen Marcus Lindholm fick pannan på bollen som via en Sovoförsvarare studsande styrdes in i buren. Hemmlaget ökade nu sin press och skapade flera fina målchanser, bland annat genom anfallaren Jonas Blomqvist som två gånger nickade strax över ribban.
Med drygt fem minuter kvar höll det rödklädda laget i taktpinnen i jakt på en kvittering till gästernas stora förtret. Två varningar på raken för protest och bortsparkande av bollen vid IFFK:s frispark ger en fingervisning om stämningen på planen. Hemmalaget höll dock tand för tunga och koncentrerade sig helt på sitt anfallsspel och bjöd för första gången på riktigt publikvänlig fotboll. Målvakten Tommy Lundberg lämnade flertalet gånger sina stolpar och fanns med uppe vid i gästernas box vid fasta situationer – och en nick från hans panna var ytterst nära att leta sig in.
Dessvärre räckte inte de fyra övertidsminuterna den här gången och Sovo fick, något orättvist, samtliga poäng i matchen.

Två misstag
Lagkapten Tony Jansson var nedstämd efteråt.
– Vi faller på två individuella misstag där vi först tappar på mittfältet och sedan i en 2 mot 1-situation, sa han.
Han tyckte dock att chanserna fanns där.
– Vi skapar egentligen tillräckligt för att vinna matchen, men bollen ville helt enkelt inte in.