DELA

Stefan vann bowlingfesten

BOWLING. Årets mest prestigefyllda bowlingtävling vanns av hemmaspelaren Stefan Sundberg.
– Det gick bra hela dagen, riktigt kul, säger han.
Viking Line Spring Bowling Games är avgjord för 22:a gången efter helgens finalspel. Under våren har 178 bowlare kvalspelat, men bara 16 av dem kvitterade ut biljetter till finalen. Fem av dem var ålänningar; BC Clippers Stefan Sundberg samt IFK Mariehamnarna Oskar Mattsson, Mats Rosberg, Per-Erik Gustafsson och Ove Pellas.
Redan efter de fem första serierna sållades hälften bort och kvar att representera hemmafärgerna var Sundberg, Mattsson och Rosberg. Dessutom fanns bortaålänningen Helene Stighäll, Sundbybergs IK, kvar i listorna.
Näst på tur väntade matchspel där alla mötte alla innan de fyra främsta hade semifinal att vänta. Där ställdes de enda kvarvarande ålänningarna Sundberg och Rosberg mot varandra.
– När jag hade hunnit så långt trodde jag att jag skulle fixa finalen. Men det satt hårt inne i semin mot Mats. I sista rutan måste jag slå dubbel strike för att vinna. Men så fick jag tre strikes och vann med tre poäng, säger Stefan Sundberg.

Trött i armen
I finalen väntade Stighäll som slagit ut klubbkamraten Susanne Olsson i semin. Det blev dock inte någon svår match för Clipperspelaren, han vann med klara 269-226.
– Det blev ganska enkelt, jag hittade linjen och fick det att flyta, säger Sundberg.
Började inte armen bli trött?
– Vi började redan kvart över tre och finalen var vid halv nio, så nog var man lite trött när det var dags för final.

300-serie
I sitt tredje matchspel mäktade han dessutom med 300 poäng, bowlingens finaste prestation när samtliga tolv slag i en serie resulterar i strikes. Med det anslöt han sig till en exklusiv skara om blott sex ålänningar.
– Jag har bara klarat det på träning förut, så det var extra kul. Man tänker inte så mycket, men det var faktiskt inte så nervöst som jag trodde det skulle vara. Jag hade en bra linje körde på, säger Stefan Sundberg.
Matchen om tredje pris vann Olsson över Rosberg med 256–204.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax