DELA

Starkt startfält i Paf Open

BEACHVOLLEY. 16 av de 20 bästa dam- och herrparen i världen är anmälda till Paf Open.
– Det här är ett starkare startfält än 2009, säger en nöjd Simon Dahl, turneringsansvarig för Paf Open.
Nio av de tio bästa herrparen och sju av de tio bästa damparen har anmält sig till Paf Open som spelas i Mariehamn den 18-22 augusti. På både herr- och damsidan återfinns de fyra bästa paren i världen i turneringen.
– Vi har fått det starkaste startfältet man kan få, säger Simon Dahl, turneringsansvarig för Paf Open.
– Det här är ett starkare startfält än 2009, tillägger han.


Besten
På herrsidan kan Dahl räkna in bland annat världsettorna Phil Dalhausser och Todd Rogers, USA, som har både OS- och VM-guld i bagaget.
– Han kallas ”the beast” (sv. besten, reds.anm.) på den amerikanska proffstouren, säger Dahl om den drygt två meter långa Dalhausser, en av många spektakulära spelare i turneringen.
Även på damsidan kommer världsettorna till Åland i form av det brasilianska paret Larissa och Juliana. Paret har vunnit de två upplagor av Paf Open som hittills har spelats och aldrig förlorat en match i turneringen.


Nyströms hopp
Till årets upplaga av Paf Open är även rekordmånga par från Finland och Sverige anmälda, vilket beror på att båda ländernas volleybollförbund för första gången står som arrangörer för turneringen. På damsidan återfinns finländska Emilia och Erika Nyström som för tillfället är rankade på plats 15 i världen.
– De är det kanske största hoppet från Finland och Sverige, säger Dahl som på herrsidan lyfter fram det svenska paret Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson.
I år inleds Paf Open den 18 augusti när damernas turnering drar igång. Den 19 augusti startar herrarnas turnering. Damernas final spelas lördagen den 21 augusti medan turneringen avslutas dagen efter med herrarnas final.

Martin Portin

martin.portin@nyan.ax