DELA

Sportmagasinet laddar för ligapremiärerna

FOTBOLL. I kvällens avsnitt av Sportmagasinet laddar vi upp inför Åland Uniteds och IFK Mariehamns ligapremiärer.
Intervjuer med spelare och tränare varvas med expertanalyser. Dessutom får ni ett smakprov på vad Nyans fotbollsbilaga Avspark erbjuder i år.
På lördag spelar Åland United sin första match för året i Damernas liga. För motståndet står FC United och matchen spelas på Jakobstadslagets hemmaplan. IFK Mariehamns premiär spelas på måndag. Då möter IFK FC Inter på bortaplan.
I kvällens avsnitt av Sportmagasinet gottar vi ner oss i våra ligalag. Vi träffar tränarna Pekka Lyyski och Marianne Miettinen för att ta reda på var lagen står inför seriestarten, vi besöker träningarna för att prata med ligaspelarna och i studion får vi besök av våra expertkommentatorer Daniel Norrmén och Daniela Haglund.
Slutligen tar vi också en tjuvtitt på hur det gick till när Nya Åland producerade ”Avspark”, fotbollsbilagan som landar i din postlåda på fredag.
Med anledning av att Sportmagasinet den här gången fylls till bredden av fotboll visas inget ”Träna med Kim” i kväll. Vår träningsexpert Kim Janson är dock tillbaka igen med nya övningar redan nästa vecka.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax