DELA
Foto: Joakim Holmström<07_Bildrubrik>GOLFRÄDDNING En golftävling (på bilden illustrerad av Flaggtävlingen i höstas) för företag räddar IFK Mariehamns Turkietläger i mars. Tanken är de pengar laget får in för anmälningsavgifterna ska täcka utgifterna i samband med resan i mars. ”Jättebra att killarna tar egna initiativ och ordnar en tävling”, säger IFK-direktören Peter Mattsson.

Spelarna räddar IFK:s träningsläger –?med golf

FOTBOLL. Ett pressat ekonomiskt läge gör att IFK Mariehamns ledning avstår från att finansiera det årliga Turkietlägret i mars.

Då räddar spelarna själva resan – genom att ordna en företagstävling i golf.

– Vi har några muntliga anmälningar redan. De verkar gilla att vi tar egna initiativ, säger Albin Granlund.
I tre års tid har IFK Mariehamns a-lag förlagt ett träningsläger i Turkiet en vecka i mars.

Men med en mer ansträngd budget för 2015 jämfört med tidigare år meddelade IFK:s ledning tidigt på försäsongen att man inte kommer att finansiera lägret den här gången.

– Ett läger går på omkring 15 000 euro så det finns inget utrymme för oss att bekosta det i år, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson.

Nu väljer spelarna att själva gå in och rädda lägret.

Anförda av försvarstrion Kristian Kojola, Tommy Wirtanen och Albin Granlund har IFK-truppen påbörjat planerandet för en golftävling på Slottsbanan i Kastelholm i sommar som ska dra in pengar till Turkietlägret. Lagtävlingen riktar sig till företag som får köpa en startplats för 1 000 euro till ett lag bestående av fyra spelare. Ett företag kan köpa fler än en plats, men taket är satt till tjugo deltagande lag.

Läger i mars

De pengar som kommer in går tillbaka till IFK som i förstaläget får betala för Turkietresan och lägret som hålls från den 10 till den 17 mars.

– Jag och Kristian sitter bredvid varandra i omklädningsrummet och vi började prata om vad vi kunde göra för att få till ett läger. Kristian har varit med om att anordna sådana här tävlingar i sina tidigare klubbar och sa att det alltid blivit succé. Tommy var också intresserad av att driva idén vidare och har ringt runt och hört sig för om företagens intresse, säger Albin Granlund.

Läs mer i torsdagens Nyan.