DELA
Foto: Jonas Edsvik

Sarah Burn – sist in av ÅU:s nyförvärv

FOTBOLL. Åland United är nu fulltaligt. Alla nyförvärv är på plats och sist in var Sarah Burn, vars kontrakt började gälla i går.
– Hittills är det väldigt mycket som är annorlunda. Men det var också därför jag sökte mig hit, säger hon.

Sarah Burn är född och uppvuxen i Newcastle, England och kommer närmast från Newcastle United. Hon fyllde 23 år i tisdags och beskriver sig själv som en snabb anfallare.
Åland United offentliggjorde värvningen redan i november och det var genom assisterande tränare Craig Wights kontakter i England som klubben från första början kom i kontakt med Sarah Burn. Fram till dess hade 23-åringen aldrig hört talas om Åland United.
– Nej, och ärligt talat vet jag inte någonting om finsk fotboll i övrigt heller, säger hon och skrattar.
– Men det var också därför jag sökte mig hit. Jag sökte efter en helt ny utmaning och det fick jag ju verkligen. Hittills är det väldigt mycket som är annorlunda jämfört med vad jag är van vid.

 

Övriga nyförvärv som Åland United gjort till i år är: Sanna Porali, Lois Roche, Sydney Blomquist, Florin Wagner och Marjukka Mikkonen (var utlånat till Åland United från Pallokissat i fjol men skrev på sitt första kontrakt med Åland United till i år).
Åland United inleder Damligan lördagen den 18 mars borta mot FC Honka. ÅU:s första hemmamatch är lördagen den 25 mars. Den spelas i Eckeröhallen.

Läs hela artikeln i torsdagens Nya Åland.