DELA

ÅU, IFK och JIK får gemensam målvaktstränare

Åland United, IFK Mariehamn och Jomala IK har anställt en gemensam målvaktstränare, Ian Brooks från England.
Från och med januari och till säsongens slut ska han träna alla tre klubbarnas målvakter, enligt ett pressmeddelande på juldagen. För Åland United ska han träna A-lagets målvakter, i IFK Mariehamn ska han träna målvakterna i Akademiverksamheten för U11, U13 och U15 samt med målvakterna i klubbens damlag och i Jomala IK ska han träna både senior- och ungdomsmålvakter.
Ian Brooks är 34 år och har, enligt pressmeddelandet, en mångsidig bakgrund där han fungerat som reservlags- och akademitränare för målvakter på herrsidan, med uppgifter inom A-lagets tränarstab. På damsidan har han erfarenhet från att ha tränat A-laget Plymouth Argyle. Han har även arbetat med talangutveckling i regionala förbund och Englands fotbollsförbund.
Jag känner mig privilegierad och väldigt ivrig på att få flytta till Åland. Platsen är väldigt vacker och besitter en rik historia samt ett fascinerande samhälle. Jag ser fram emot att kunna stöda klubbarna på Åland och bli delaktig i utvecklingen av målvakter samt fotbollen i stort, säger Ian Brooks i pressmeddelandet. 
Han hoppas även kunna skapa möjligheter till nya framgångar och ser fram emot att bygga upp en plattform för utvecklandet av nya målvakter tillsammans med föreningarna.
I ett gemensamt pressmeddelande skriver ÅU, IFK och JIK: ”Vi önskar Ian Brooks välkommen till Åland och vill dessutom framhålla att vi kan få till så mycket mer om vi samordnar våra resurser inom den åländska fotbollen och inser att det är samma spelare vi jobbar med allihopa. Åland United, IFK Mariehamn rf och Jomala IK är mycket förväntansfulla och ser fram emot att Ian ska landa här på Åland under den första halvan av januari.”

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp