DELA
Foto: PRIVATDALATVÅA Dick Söderlund höll sig väl framme i MTB-loppet Siljan100.

Söderlund tvåa i Siljan100

MOUNTAINBIKE. Åländske Dick Söderlund imponerade i den första upplagan av mountainbikeloppet Siljan100 i helgen. Den 100 miles (160 kilometer) långa och tekniskt krävande banan gick runt Siljan över vandringsleder och grusvägar.

Söderlund hade sällskap av Jonas Aarnio i 90 kilometer tills den senares knä började krångla. I mål var 46-årige Söderlund näst snabbast av de drygt 60 cyklister som tog sig i mål i herrklassen, endast slagen av Falu CK:s Christian Hjelte.

– Jag brukar köra tre, fyra MTB-lopp i Långloppscupen i Sverige. Det här var mer av ett motionslopp, men jag är jättenöjd med andraplatsen. Christian (Hjelte) är tekniskt mycket bättre än mig, så det fanns inget att göra åt honom, säger Dick Söderlund som var 35 minuter efter vinnaren i mål på tiden 7 timmar och 36 minuter.

– Normalt är loppen 70-80 kilometer, så man hade lite problem med tävlingsinstinkten i början och gick på lite för hårt de första milen. Men sen blev det bättre, och jag höll ihop hela vägen. Jag kan absolut tänka mig att köra nästa år igen.

Jonas Aarnio gick i mål efter åtta timmar och sex minuter, vilket gav en sjundeplats i herrklassen. Stefan Granskog (10.27.00) och Ralf Karlsson (10.47.00) deltog också i loppet. (om)