DELA

Söderlund femma i stekhett maraton

MARATON. IFK Mariehamns Emil Söderlund kom på femteplats i Paavo Nurmi Marathon i Åbo i lördags.
På en tid strax över två timmar och 54 minuter var han fyra minuter efter segraren Janne Klasila i mål.
– Det var väl ett helt okej resultat. Lite så där mitt i raden, varken bra eller dåligt, säger Söderlund.
Efter en vinter och vår fylld av hård träning siktade Emil Söderlund på ett nytt personligt rekord, en tid på under två timmar och 49 minuter, på Paavo Nurmi Marathon i Åbo i helgen. Ett lopp han en gång tidigare vunnit.
Men de 42.195 meterna i ett kokande Åbo gick inte lika snabbt som han hade hoppats på och han sprang i stället in som nummer fem i mål på tiden 2.54:27, nästan fyra minuter efter Janne Klasila som vann loppet på tiden 2.50:38
– Jag hade hoppats på 2.50 och gärna lite under. Det är vad som brukar krävas i Åbo och det hade räckte till seger i år, men det gick inte den här gången. Jag hade på känn att jag skulle komma topp tio men hade hoppats på bättre än topp fem, säger Söderlund som sprungit maraton i Åbo fem gånger.


Ytterligare ålänningar
Även Markus Karlsson presterade bra i värmen. Han kom i mål efter 3.01:44 och placerade sig med den tiden på åttonde plats.
Ytterligare tre ålänningar; Fredrik Törnroos, Ronny Haals och Lennart Holmström, fanns på plats men de nöjde sig med att springa halva distansen.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax