DELA

Snöpligt kryss för ÅU

FOTBOLL. Kvällens toppmöte mellan Åland United och Merilappi United slutade oavgjort, 1–1.
– Jag tycker definitivt att vi förtjänade tre poäng, säger Monica Dolinsky.

Åland United tog tag i taktpinnen direkt och kontrollerade spelet matchen igenom. Men det var först i den 57:e matchminuten som hemmalaget fick utdelning när Cynthia Uwak skickade in sin egen retur i mål.
Mästarinnorna såg ut att gå mot segern – men med bara två minuter kvar av ordinarie matchtid kom kallduschen. Nykomlingarnas Giuleana Lopez lyckades kvittera till 1–1 i en mycket tilltrasslad situation på en hörna, och det blev också slutresultatet.
Ett resultat som ÅU-mittfältaren Monica Dolinsky inte tycker speglar matchbilden.

– Vi gjorde en av de bästa matcherna hittills den här säsongen och flyttade bollen bra. Jag tycker definitivt att vi förtjänade tre poäng. Men oturligt nog för oss så studsar inte bollen vår väg nu, säger hon.


”Fotbollen vann inte”
Men det finns också flera saker som den amerikanska lagkaptenen tycker att hennes lag kan göra bättre.
– Vi, och det gäller även mig, måste förbättra våra sista avgörande passningar och avslutningar. Vi skapar chanser, men lyckas inte förvalta dem, säger hon.
Åland United har fått en betydligt tyngre start på den nuvarande säsongen jämfört med den förra.
– Det som är positivt är att det finns mycket karaktär i det här laget. Vi har visat mycket hjärta och kommit tillbaka från tvåmålsunderlägen i två matcher.
Tränaren Gary Williams var bedrövad efter tillställningen på WHA.

– Fotbollen vann inte i dag. Sättet som våra motståndare spelade på är inte fotboll, enligt mig. Vi måste göra ett bättre jobb för att kunna straffa dem, men det är riktigt synd att ett topplag spelar så, säger han.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax