DELA
Foto: Jonas EdsvikGLÄNSTE Olivia Weuro slog dubbla personbästan i helgen.

”Snart adjö till rekorden”

SIMNING. Simkampen mellan SFI och Stockholm hölls den gångna helgen i Godby simhall. Tävlingen instiftades 2007 och efter enbart svenska segrar tog SFI sin första vinst 2013, och vann dessutom i fjol. I årets Simkamp tog dock Stockholm tillbaka kronan och vann på nytt, för första gången på tre år.

Åland hade två representanter med i tävlingen som är öppen för två åldersgrupper (01-02:or samt 99-00:or) fördelade på två simmare per åldersgrupp och gren, och där en simmare får delta i max tre grenar samt lagkapperna.

Jenny Ek, 16, simmade 100 meter frisim på tiden 1.02,47, endast 55 hundradelar över hennes personbästa satt tidigare i år.

Olivia Weuro, 13, ”persade” med knappa 14 sekunder (!) på 400 frisim på fina 4.42,87, vilket är drygt två sekunder ifrån nuvarande tränaren Erica Granesäters åländska rekord (4.40,21).

– Det är en makalös tid av Olivia som också innebär att hon klarat av kvalgränsen till junior-FM och är bara sju hundradelar från senior-FM. Snart kan jag vinka adjö till det där rekordet, säger Graneäster om Weuros notering som sänkte åldersklassrekordet på Åland med hela 17 sekunder.

Weuro såg dessutom till att sätta personbästa på 200 fjäril med tiden 2.48,17 och togs även ut som ankare i SFI:s lag på 4×100 meter frisim.

– Båda våra tjejer gjorde en kanonbra tävling. Jag är väldigt stolt över dem och glad över att träningen verkar ge resultat, avslutar Erica Granesäter.

Oskar Magnusson