DELA

”Snålt att inte bjuda hela laget”

IDROTT. Flera av Nyans läsare har reagerat på att Ålands idrottsförbund, ÅIF, inte bjöd in alla de nominerade till Idrottsgalan i lördags.
Enligt ÅIF:s sportchef Jani Westerlund skulle det kosta för mycket och är därför inget de kommer att ändra på.

På idrottsgalan i Mariehamn i lördags fick Åland United två tunga priser. Dels ”årets prestation” dels ”årets lag”. Men hela det vinnande laget fanns inte på plats för att ta emot priserna. Ålands idrottsförbund hade valt att endast bjuda in fyra från klubben. Tre av de var spelare; lagkapten Sarah Engblom, vice kapten Emma Liljegren samt målvakten Maria Rönnbäck. Resten var välkomna men fick i så fall betala sin biljett själva.
– Det finns ett principbeslut från 2002 som säger att tre representanter för varje nominerat lag är inbjudna eftersom vi inte har möjlighet att bjuda in tre hela lag. De andra i lagen får köpa sina biljetter. Så är det och så kommer det att förbli, säger Jani Westerlund, sportchef på Ålands idrottsförbund.


För dyrt
Ett beslut som upprört flera läsare som anser att samliga borde ha bjudits in. Westerlund å sin sida menar att ekonomin inte tillåter det. Han menar att det inte är hållbart eftersom utöver de nominerade som bjudits finns det också en hel del, av de närmare 500 gästerna, som inte behöver betala avgiften på 75 euro.
– Vi har en gästlista för funktionärer och sponsorer också och tanken med idrottsgalan är att det ska gå jämnt upp, säger Westerlund som ännu inte kunde svara på om så var fallet.

MARIA NYKVIST, maria.nykvist@nyan.ax


Några läsarkommentarer:


Snålt att inte bjuda hela laget
Det var snålt att inte bjuda in hela ÅU laget till galan – det var ju en fantastiskt kollektiv prestation, och då skall det ju hyllas kollektivt.
ValleSv: Snålt att inte bjuda hela laget
Håller helt med Valle! Hur f..n tänkte man när man inte bjöd in alla nominerade.
RMSv: Sv: Snålt att inte bjuda hela laget
Man tänkte väl att det blir väldigt dyrt om man ska bjuda samtliga i alla lag som är nominerade. Är det hela truppen som ska bjudas? Eller kanske bara startelvan? Oavsett var man drar gränsen kommer någon att tycka att de hamnat på fel sida om denna gräns och bli gnällig. Jag tycker att galan var allt annat än snål. Var glada att det finns folk som orkar lägga ner det jobb som krävs för att få till detta evenemang!
MCTSv: Sv: Sv: Snålt att inte bjuda hela laget
Så klart hela truppen! Kanske man borde se över andra utgifter i stället? Och vilka andra är inbjudna? Och folket som jobbar med det, får nog bra betalt de också. Kul med en gala men vem är galan till för???
X