DELA

Slutspelat för systrarna Nyström

BEACHVOLLEY. Emilia och Erika Nyström förlorade mot grekiska paret Maria Tsiartsiani och Vasiliki Arvaniti på torsdagen. Därmed är finländskorna ute ur turneringen.
– Det är alltid svårt för oss att prestera här på Åland, säger Erika Nyström.
Systrarna Nyström hade laddat om ordentligt efter onsdagens två Paf Open-matcher och kom till centercourten med mycket energi på torsdagsförmiddagen. Emilia Nyström, som under onsdagen spelade med feberstegring, mådde bättre och det syntes även på hennes spel.
– Jag hade lite ont i huvudet när jag vaknade men annars mår jag mycket bättre i dag, säger hon.
Ändå hamnade finländskorna direkt i underläge. Grekiskorna tog hem första set med siffrorna 21–14. I andra kämpade systrarna Nyström sig tillbaka och de vann det jämna setet med 22–20. I sista set, som också var jämnt, var Tsiartsiani och Arvaniti vassare och de vann slutligen med 15–12.
– Vi har mötts många gånger och känner varandra väl. Vi vet hur grekiskorna spelar och de vet hur vi spelar, på det sättet är det ett lätt motstånd för båda lagen. I dag var de lite bättre än oss och de hade kanske lite mer tur, säger Emilia Nyström.

17:e plats
I och med förlusten är Emilia och Erika Nyström utslagna ur Paf Open och de slutar på en delad 17:e plats, precis som förra året.
– Vi är inte alls besvikna. Vi är nöjda med att vi vann en match i går (i onsdags) och att vi spelade bra i dag, säger Emilia Nyström.
Erika Nyström konstaterar att det alltid är svårt för systrarna att prestera bra på Åland.
– Det blir så på hemmaplan. Det är större press på oss, det finns fler man känner runt omkring och media är mer intresserade. Det blir inte lika avslappnat som på andra tävlingar vi deltar i.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax