DELA

Webb-tv: Slipat IFK tar steg framåt

ISHOCKEY. IFK Mariehamn har köpt nya slipmaskiner – och därmed uppdaterat sitt tänk med ett decennium.

Profilslipade skridskor är en byggsten för en ishockeyförening som vill växa.

– I Sverige har man kört med det här i tio år. Ska vi hänga med anser jag att det här är helt avgörande, säger lagledaren Conny Qvarfordt
Sedan återflytten till Åland för sex år sedan har Conny Qvarfordt varit en av de drivande för att IFK Mariehamns ishockeysektion ska uppdatera sin sliputrustning.

I januari i år fick stockholmaren – som tidigare var involverade i Rimbo IF:s ishockeysektion – till slut sin vilja igenom, och ett par månader senare införskaffade klubben ytterligare en slipmaskin.

– Den första slipmaskinen kostade ungefär 7 000 euro, vilket vi finansierade med hjälp av bidrag från olika företag och ett stipendium klubben fick från Ålands idrott. Den andra maskinen kostade runt 3 000 euro, och den kunde vi finansiera tack vare de pengar vi dragit in på den första slipmaskinen. Vi håller öppet på torsdagar så att allmänheten kan komma hit och få sina skridskor slipade, och numera kan vi erbjuda även profilslipning, säger Conny Qvarfordt.

 

Fotnot: I helgen spelar IFK Mariehamns a-lag två matcher hemma i Islandia i division III. Båda matcherna – mot Östervåla på lördag och Gimo på söndag – startar 14.40. På www.nyan.ax livestreamas matcherna med André Karring som kommentator.

Läs mer i fredagens Nyan